Bangkok, Skytrain – Letališče

Sam sem se v zadnjih štirih dneh tokratnjega potovanja vozil po Bangkoku v glavnem  s skytrainom. Bts Skytrain. Hito, enostavno, ugodno. Klimatizirano. Sicer te skoraj infarkt rukne, ko stopiš ven, ampak si vsaj tisti čas, ko se voziš z njim na hladnem. Povezave so vrhunske. Na vsakih 12 minut pride vlak. Sploh, če si izbereš prenočišče v bližini kakšne postaje BTS, potem imaš skoraj celo mesto na dlani, pa še izogneš se na čase napornim pogajanjem z vozniki tuk-tukov in taksijev.

Bangkok, Khao San Road oz v mojem primeru Rambuttri – Phaya Thai.

zemljevid
Vzel sem tuk tuk, povprašal cca 10-15 voznikov, za kakšno ceno me peljejo. Odgovori so bili od 200-500 bahtov, debilčki eni! Našel sem pa nekoga, ki me je bil pripravljen peljati za ceno 70 bahtov, cca 6km. V hostlu so mi dejali, da je cena 70-100. Tako, da nisem bil nategnjen. Vem, pa, da je taksi z letališča do Khao San-a 400-500 bahtov. Kje šele do postaje Phaya Thai. Nateguni. No, saj se jim pozna, da jim je promet upadel. Itak, vse več folka se vozi s taksiji po taksimetrih, z lokalnimi avtobusi in s skytrainom. Sedaj ponujajo že City tour oglede. Za male pare… Samo za primer, Rambuttri -Wat Pho je cca 2.5km v eno smer… Ampak še vedno raje leži cel dan tam v tistem tuk-tuku, kot bi pa za normalno ceno koga peljal okoli.
V glavnem, vožnja je trajala cca 20 minut, ker je bila na križiščih gužva.

IMG_2647
Phaya Thai postaja.

IMG_2929
Phaya Thai je prva oz. zadnja postaja direktne povezave BTS-ja do letališča Suvarnabhumi (Izgovorjava Suvanab(f)um –  samo , da se izogneš popravkom in smehu na šalterjih 🙂 ).
Povezava je pa taka : SA City Line – 45 Baht (1eur je cca 39.5 Baht)
Phayathai > Rathchaprarop > Makkasan > Ramkhamhaeng > Hua Mark > Ban Thap Chang > Lat Krabang > Suvarnabhumi Airport , ali obratno.
Na okencu kupiš žeton, s katerim se “počikiraš”, podobno, kot klik sistem. Prisloniš ga na avtomat, ki te spusti naprej, na izstopni postaji ga pa vržeš v tak avtomat z nekakšnimi zapornicami (slika 4.in 5).

IMG_2956IMG_2934IMG_2977IMG_2454IMG_2486IMG_2978
Sama vožnja z vlakom je trajala cca pol ure. Hitro in enostavno.
Sicer imamo na voljo z ali na letališče še airport shuttle, cena od 120-150 bahtov, ampak je notri ljudi, kot v konzervi sardin. + prtljaga. Nič kaj udobno, ali pa taksi, kot sem že zgoraj napisal, je cena od 400-500 bahtov.

IMG_2498IMG_2430

Na letališče te vlak pripelje v pritličje. Je pa vse super označeno, tako, da ne moreš zgrešiti, tudi če bi se peljal z letališča v mesto.

IMG_2984IMG_2982Pa še vozni red: Phaya Thai – Suvarnabhumi.

tinm

Za več si pa lahko pogledate spodnji povezavi.
http://www.bangkok.com/airport-rail-link.htm#
http://www.bangkok.com/bts/

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s