Projekt Indonezija & Filipini

 1. mesec : Indonezija.
  Karta je v žepu.
  Ok, na mailu, v elektronski obliki. Prevoz do Benetk je namotan, spanje za prvi dve noči imam rezervirani v Jakarti. Zavarovanje imam. Letim pa s Turkishem in prestopam v Istanbulu. Za nekatere cela štala, pa še sedaj ne vem zakaj.
  Sedaj pa samo odštevam dneve. Še 3 dni…
  Sem si pa naredil okviren plan, kaj bi bilo za pogledati…. potem pa na Google Earthu šel gledat razdalje… Emmmm, Indonezija je tako dolga država, kot bi šel z Ljubljane v glavno mesto Pakistana, Islamabad, ali pa v Gabon v Afriko. Vedel sem, da je ogromna, ampak, da je tako, si pa nisem predstavljal.
  Torej plan se je hitro skrčil. Plan : Delam sklece, trebušnjake, dvigujem kvihte, tečem šprint, žrem proteine… HAHA, ne, ne.  Z glavnega mesta Jakarte po Javi s kupom postankov do Balija, naprej na Lombok, do Gilijev, in let do Bornea. Ali pa Sulawesi. Ne vem še. Se bom dol odločil. Ali pa bom na koncu pristal na Sumatri. 🙂 Tole je edina dilema, na kateri otok odleteti, pa da imam povratek v Jakarto ali pa še bolje, direktno v Kuala Lumpur, s kjer bom najverjetneje prestopal za let na Filipine.

  Ne bom se pa več zanašal na informacije z Lonely Planeta, ker nazadnje v Vietnamu je bil čisto mimo, pa še cel kup ljudi mi je povedalo, da je enako zgrešen za Indonezijo, pol stvari napačnih, od cen, do lokacij. Ga ne rabim.
  Drugače pa zadnji teden google lavfa na polno. Gledam, berem, gledam, premišlujem… Računam, obračam, dodajam, brišem. V bistvu prvič sploh delam plan. Do sedaj sem hodil za nosom. Zadnje čase sicer bolj za trebuhom, ampak s kakšnim izdelanim planom pa nikoli.

  Sem si pa “potegnil dol” aplikacijo Rome2Rio, ki ti informacije daje z uradnih spletnih strani prevoznikov. Kako COOL, za okvirne informacije o potovanjih med mesti. Cenah in času potovanja. Top ŠIT!
  R2R

  Če ima pa še kdo kak super link do kakšne uporabne informacije, bom pa neizmerno vesel in hvaležen.  (od prevozov, spanja, izletov, kaj je fajn videt, pa ni veliko napisanega o tem in zakaj je to super videti, kakšnih super fajnih skritih kotičkov izven turističnih poti,  raznih prevar…Vse pride prav. Samo ne mi nabijat, da so naju s kolegico skoraj ugrabili, pa naju niso, ker pogledali so naju je že tako, kot da naju bodo, pa da zgledajo precej nevarno, pa da je od kolega kolegica, ki ima fanta, od njega sestrična, njen sodelavec, od sodelavca prijatelj, ki mu je prodal psa, no, od tega sosed poznal nekoga, ki so ga v Indoneziji hoteli oropati s plinom za narkozo, ki jih imajo v sprajih, pa potem ti nepridipravi pridejo na bus in spustijo plin, da cel bus zaspi, potem pa vse pokradejo 😀 … Sedaj še sam ne vem, kdo je kdo. )

  Hvala pa predvsem Mihu z ekipe PO SVETU  in fotografu jusmedic.com za vse informacije, ki sta mi jih dala do sedaj. Vsaka čast!
  Za Filipine imam pa še precej časa, da se odločim, kam bom šel.
  p.s. Naslovna fotka je pa prt.scr z Google Earth.

  Se beremo.
  Domen

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s