Pantai Kuta

Deževna doba je mimo.

 Trajala je tam nekje od začetka Novembra in vstrajala do konca Februarja. Z njo so odšli tudi morski tokovi, ki vsakodnevno namečejo na tone smeti na obale Balija, kar pa ne pomeni, da je v sedaj vse v redu. Le pomete se pod preprogo in smeti ne vidimo, ker so v morju. 

Dokler bodo ljudje metali smeti vseprevprek in vse popuščali povsod, kot svinja drek, se ne bo naredilo dovolj pa če se na glavo postavijo. 

Ampak….

So pa začeli z ločevanjem smeti na samih smetarskih tovornjakih. Dva ali trije mečejo smeti na kason, en lovi, dva sortirata. Tudi prve kante za smeti sem opazil. In to za ločevanje odpadkov. Pohvalno Balijci, pohvalno. 

Okrog 700 ljudi pa, kot tale teta na spodnji fotografiji zbira po manjsih ulicah plastenke in plastične zamaške. V enem dnevu zaslužijo do 4 dolarje s prodajo za reciklažo.  

Na plaži Kuta, ki je najbolj obiskana plaža, pa sem danes zjutraj ujel ekipe čistilcev, ki pograbijo in pospravijo, kar pijani turisti pustijo večer poprej na sami plaži in kar morje naplavi. Tega je še bistveno več. Ampak razmere se umirjajo. Tudi naslednje leto bodo prepovedali brezplačne plastične vrečke. Ampak kaj, ko so stvari po 3x embalirane in vsaka pijača v nepovratni plastenki. 

Bomo videli. Jaz upam, res upam, da zavihajo rokave, ker je tako škoda tega otoka, pa ne samo tega, vsega kar smo ljudje že zasvinjali. 

Ampak vseeno, prvi koraki se delajo. Zadnji čas, drugače lahko kar podrejo vse resorte ki jih gradijo, saj bo turistov zmanjkalo, če ne bodo začeli delati na polno glede okolja… 

Takole pa izgleda sedaj na plaži. Kar fino, ane? Sploh če je kdo videl na fotkah, kakšno je bilo. Popoldan pa grem na drugo plažo preverit, kakšne so tam razmere. Segara in Kuta sta super! 

Sedaj ste lahko brez skrbi, kar korajzno na dopust 🙂

Če pa kdo prihaja k nam na Bali, me pa lahko kontaktira. Imamo v planu super izlete, in to fotografske. 

Ali pa ce bi kdo prisel, pa ne ve kje prenočevati. Kar korajžno v kontakt. 

se beremo. 

Domen ma vas rad. 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s