Nakup fotoaparata

Veliko vas je že vprašalo, če vam lahko priporočam nakup novega fotoaparata, ki bi ga imeli za potovanja. 

Tukaj je možnosti precej. Od 100 evrov za kar dobimo nekaj plastičnega z nekaj “zooma” , za okoli 300eur že bolj solidne zadeve, ki so vodoodporne, zatesnjene proti prahu in odporne na udarce in od okoli 500eur dalje brezzrcalce ter vstopni svet zrcalno-refleksnih kamer, ki imajo možnost menjave objektivov. Možnosti skoraj neomejeno. Omejuje samo debelina vaše denarnice, ampak vsak naj se zaveda, da z dražjim fotoaparatom ne bo naredil boljših fotografij. Tako kot jaz z dražjim mikrofonom ne bom bolje prepeval, in niti ne bom probaval, da me ne bo kdo ustrelil. 

Bolj je važno, da ko izberete fotoaparat zase, da si vzamete čas, preberete navodila za uporabo in si kupite, ali pa si v knjižnici izposodite kakšno knjigo o fotografij, mogoče revijo, ali pa celo obiščete kakšen foto tečaj. 

Veliko vas je, ki bi imeli nekaj, da ima Wifi. da lahko posnetke takoj objavite na družabnih omrežjih. Te funkcije ima že precej novih fotoaparatov in vsak pametni telefon, ki pa je tudi precej ok izbira za večino ljudi. 

Vsaj dokler so pogoji ok, in je dovolj svetlobe, telefon sproducira čisto solidne fotke. 

Tele spodaj so posnete danes, s telefonom Xiaomi mi3 note, dobre pol ure nazaj, ko sem šel na drugi konec soseske v pralnico, 500metrov peš. Uporabil sem pa tudi alikacijo na telefonu Adobe Photoshop in jim dodal nekaj kontrasta. 

 Uh, ja, še en navet. Fotografije razvijajte. So poceni in papir ostane. Tehnika rada zataji in bo malo težko najti čez 30let fotografije, ki jih hranite bilo kako v digitalni obliki. 

kaj menite, so spodnje fotografije dovolj dobre za v domači popotniški album?

S kakšnim fotoaparatom pa vi fotografirate svoje dogodivščine?

Dajete fotografije tudi razviti?

Advertisements

One thought on “Nakup fotoaparata

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s